Polozelené čaje Gaba

Když před 30 lety v Japonsku experimentoval Dr. Tsushida Tojiro s přírodními metodami uchování potravin, objevil unikátní výrobní postup. Tak vznikl čaj s obsahem kyseliny gama-aminomáselné (Gaba), která blahodárně působí na lidský organismus.

Jantarová Gaba z hory Ali

Jantarová Gaba - suchý a mokrý list

Středně fermentovaný oolong z Tchaj-wanu s vysokým podílem kyseliny Gaba.

Thajská Gaba nebo též Gabaron Tea

Gabaron - suchý a mokrý list

Silněji fermentovaný oolong z Thajska pro chvíle klidného odpočinku a meditace.

Green Gaba Oolong čili Ťin Paj Lung

Green Gaba - suchý a mokrý list

Světlý oolong z Tchaj-wanu s nižším podílem kyseliny Gaba a lehce bylinným charakterem.

V Číně se tyto čaje nazývají Ťia Wu Lung čcha nebo Ťing Paj Lung čcha, Japonci je pojmenovali Gabaron. Vyrobit je lze z jakéhokoliv kvalitního listu. V Japonsku se zpracovává především jako zelený čaj, kdežto na Tchaj-wanu převládá forma oolongu.

O tom, zda bude Gabaron dobrý, rozhoduje kvalita základního listu a čas, po který jsou listy vystaveny účinkům dusíku. Čím delší a intenzivnější je toto působení, tím je kyselina Gaba v čajových listech zřetelnější. Název Gaba smějí nést pouze ty čaje, které ve 100 gramech obsahují víc než 150 mg kyseliny Gaba.

Čaje s kyselinou Gaba mají řadu příznivých účinků na lidské tělo. Jejich popíjení uklidňuje, pomáhá zvládat úzkostné stavy, vyrovnává psychiku a dlouhodobě zlepšuje koncentraci. Mimo to snižuje krevní tlak, prokrvuje mozek, zlepšuje metabolismus a snižuje hladinu cukru v krvi. V neposlední řadě pomáhá při nespavosti a chrání ledviny a játra. Jedná se o čaj s největším množstvím antioxidantů.

S láskou k čaji provozuje Seraf, čajovna a obchod pro radost. Rooseveltova 15, 301 00 Plzeň, tel.: 377 917 435, info@cajtydne.cz