Lisovaný čaj

Některé puerhy a jiné zrající čaje nabízíme v původní lisované podobě. Můžete si je archivovat, neboť stárnutím získávají na kvalitě a ceně, nebo je postupně rozebírat puerhovým nožem a upíjet. Celé lisované čaje jsou také vhodným dárkem.

Hnízdo desetiletého zeleného puerhu z Lin-cchangu

Hnízdo zeleného puerhu z Lin-cchangu - celé hnízdo

Dobře vyzrálý šeng pchu-er nabitý životní energií. Je lisovaný do tvaru 100g hnízda neboli tuo-čcha.

Stará Bílá Pivoňka

Stará bílá pivoňka - celý koláček

Stogramový archivní koláček z listů bílého čaje nalisovaný speciálně pro Čaj týdne.

Archivní Ta Chung Pchao neboli Velké šarlatové roucho

Koláček archivního Ta Chung Pchao

Umně vylisovaný stogramový koláček archivního oolongu z roku 2005 k uctění vzácných hostů.

Aktuálně vyprodán

Černá cihla z Chu-nanu, ročník 2011

Černá cihla z Chu-nanu

Kilová cihla zrajícího tmavého čaje zdobená vylisovanými znaky Anhua Tea Factory.

Fialový Puerh Zi Ya Ye Sheng Cha

Fialový Puerh Zi Ya Ye Sheng Cha

357g koláč vzácného šeng pchu-eru z letitých stromů s fialovými listy plnými energie.

Hunan Shouzhu Fu Zhuan

Hunan Shouzhu Fu Zhuan - zlatá plíseň ťin-chua

Kilová cihla zrajícího čaje prorostlá vzácnou a vysoce ceněnou zlatou plísní ťin-chua.

8letá puerhová cihla z privátní produkce továrny Lang-che

Puerhová cihla z privátní produkce továrny Lang-che - cihla

Čtvrtkilová cihla tmavého pchu-eru vyrobená speciálně pro milovníky výraznějších chutí.

Jie Šeng Čcha z roku 2005

Jie Šeng Čcha z roku 2005

Čtvrtkilová cihla zeleného pchu-eru speciálně stařeného ve slavných archivech Te-chungu. V originálním balení jsou cihly dvě.

Tibetská cihla Kang Zhuan z roku 1993

Celá Tibetská cihla Kang Zhuan z roku 1993

Sotva půlkilová cihla vyrobená z běžných lístků, které dvacetiletým zráním získaly úžasně mohutnou chuť.

Vyprodáno

Bílý Puerh Ping Cha neboli Koláč ze stříbrných jehliček

100g koláček bílého puerhu Ping Cha

Stogramové a čtvrtkilové koláčky z bílých tipsů lehkého šeng pchu-eru.

Není na skladě.

Ke všem uvedeným čajům doporučujeme přikoupit nůž na puerh, kterým lisovaný čaj snadno rozeberete bez poškození lístků.

Proč se čaj lisuje

Dříve se čaj lisoval především proto, aby se snáze převážel na hřbetech koní a jiných zvířat. Kruhové a kulaté tvary koláčů a hnízd měly uprostřed otvor, kterým se provlékaly provazy. Dnes se ovšem puerhy a další zrající čaje lisují proto, že pak lístky zrají rychleji než volně sypaný čaj.

Do jakých tvarů se čaje lisují

Puerhy se tradičně lisují do různých tvarů:

S láskou k čaji provozuje Seraf, čajovna a obchod pro radost. Rooseveltova 15, 301 00 Plzeň, tel.: 377 917 435, info@cajtydne.cz