Sklizeň a původ
List byl sklizen roku 2008 v oblasti An-chua, prefektura I-jang čínské provincie Chu-nan.
List
Čaj se vyrábí tak, že se nalisuje do tvaru velkého kmene a zabalí do palmových a bambusových listů. Od dodavatele jsme ho však zakoupili nařezaný na plátky a vám ho dodáme nalámaný na drobnější kousky. Lístky jsou různě velké, místy i velmi drobné, s podílem klacíků. Mají zelenou až zelenohnědou barvu. Uvnitř nalisovaného kmene voní jako pomelo, grapefruit a sladké tropické ovoce. Vůně venkovních lístků navíc nese stopy slámy. Vylouhovaný list vás zaujme výraznými kouřovými tóny se stopami angreštu, marmelády a suchého dubového listí.
List je naočkován zlatou plísní Ťin Chua (Jin Hua). Zatím je drobounká, ale během archivace se v průběhu času rozroste.
Nálev
Nálev má zakalenou zelenozlatou barvu. Jeho vůně je příjemně hutná s mátovými tóny, evokuje sušený ananas, maliny nebo hluchavky. Chuť je plná, svěží, připomíná lipové listí a ženšen. Dochuť je čistá, svíravá a suchá.
Kulinářské doporučení
Čaje můžete podávat ke sladším sušenkám, ale ideální je samotný k vyloženě čajovým chvilkám.
Historie čaje
Paj Liang Čcha se též nazývá čaj Chua Ťüan (Hua Juan Tea). Lisuje se do několika velikostí od 0,3 kg až po 36 kg.
Válcovitý lisovaný čaj – Paj Liang Čcha (Bai Liang Cha) objevil v roce 1820 obchodník ze Ša-an-si. V letech 1862–74 podle něj společnost San-che-kung (Sanhegong Teahouse) vytvořila čaj An-chua Čchien Liang Čcha (Anhua Qian Liang Cha). Technika jeho výroby se v oblasti An-chua stala „národním kulturním dědictvím“.
Aby byl tento druh čaje dobrý, je třeba kvalitní materiál, nejlepší um a speciální technologie. Zpracovává se ručně a v přírodních podmínkách. Náš čaj byl skladován v Chu-nanu a později ve velkoobchodním skladu v Kuang-tungu. Čím starší bude, tím lepší nálev z něj získáte. Omamující chuť a komplexní způsob přípravy z něj dělá krále hei-cha.
Trvanlivost
Chu-nan An-chua San Paj Liang Čcha se řadí mezi dlouhotrvanlivé čaje. V průběhu let zraje a získává nové kvality. Jeho trvanlivost je prakticky neomezená.
Jak si čaj připravíte
Na konvičku o objemu 0,5 litru použijte 5–6 gramů čaje (přibližně jedna polévková lžíce), zalijte vodou o teplotě 100 °C a nechte louhovat cca 2 minuty. Takto lze postupně připravit až tři nálevy.
K potěšení ze všech chutí a vůní, které tento čaj nabízí, ho doporučujeme připravit metodou
Gong Fu Cha. Stejné množství čaje v gong fu konvičce louhujte pouze krátce, první 3–4 nálevy přibližně 5 sekund, další pak postupně déle. Čaj lze tímto způsobem zalít více než desetkrát.
Najdete-li v balení větší slisované kousky, před přípravou čaje je prsty opatrně rozeberte na drobnější.
Jak čaj balíme a posíláme
Objednávky expedujeme každý pracovní den ve 4 hodiny odpoledne. Když vaše objednávka přijde později, vyřídíme ji až další pracovní den. Informace o reklamacích, možnosti vrátit zboží a další podrobnosti najdete v
obchodních podmínkách.
Čaj balíme těsně před odesláním do sáčku z pevného přírodního papíru potaženého kovovou fólií, která nedovolí, aby dovnitř pronikla vlhkost a nežádoucí pachy. Sáček je uzavřen plastovým zipem, takže v něm můžete čaj uchovat bez ztráty kvality. Zabalený čaj pak odešleme v bublinkové obálce chráněný navíc tuhým kartonem, aby se nepoškodily křehké lístky. 50g balení vám přijde v obálce velikosti A5, 100g balení v obálce A4.