Lisovaný čaj musíte před přípravou rozebrat na jednotlivé lístky. Řezáním nebo lámáním byste lístky poškodili a ty by potom v nálevu zhořkly. Pořiďte si nástroj, kterým lisovaný čaj naporcujete snadno a bezpečně.
Lisovaný čaj se musí před přípravou rozebrat na jednotlivé lístky. Řezáním, lámáním nebo jiným necitlivým způsobem dochází k poškození listů, ty potom v nálevu hořknou a čaj ztrácí na kvalitě. Na porcování se proto používají speciální puerhové nožíky vyráběné v různých provedeních. Postup porcování ukazuje tento fotonávod:
Poznámka: Ve fotonávodu je zobrazen trochu odlišný typ nože.
Nožík má tvar jehly se solidní dřevěnou rukojetí. Svou velikostí se hodí pro rozebírání spíše menších cihel a koláčů.
S láskou k čaji provozuje Seraf, čajovna a obchod pro radost. Rooseveltova 15, 301 00 Plzeň, tel.: 377 917 435, info@cajtydne.cz