Některé puerhy a jiné zrající čaje nabízíme v původní lisované podobě. Můžete si je archivovat, neboť stárnutím získávají na kvalitě a ceně, nebo je postupně rozebírat puerhovým nožem a upíjet. Celé lisované čaje jsou také vhodným dárkem.
Dobře vyzrálý šeng pchu-er nabitý životní energií. Je lisovaný do tvaru 100g hnízda neboli tuo-čcha.
Stogramový archivní koláček z listů bílého čaje nalisovaný speciálně pro Čaj týdne.
Umně vylisovaný stogramový koláček archivního oolongu z roku 2005 k uctění vzácných hostů.
Kilová cihla zrajícího tmavého čaje zdobená vylisovanými znaky Anhua Tea Factory.
357g koláč vzácného šeng pchu-eru z letitých stromů s fialovými listy plnými energie.
Kilová cihla zrajícího čaje prorostlá vzácnou a vysoce ceněnou zlatou plísní ťin-chua.
Čtvrtkilová cihla tmavého pchu-eru vyrobená speciálně pro milovníky výraznějších chutí.
Čtvrtkilová cihla zeleného pchu-eru speciálně stařeného ve slavných archivech Te-chungu. V originálním balení jsou cihly dvě.
Sotva půlkilová cihla vyrobená z běžných lístků, které dvacetiletým zráním získaly úžasně mohutnou chuť.
Stogramové a čtvrtkilové koláčky z bílých tipsů lehkého šeng pchu-eru.
Ke všem uvedeným čajům doporučujeme přikoupit nůž na puerh, kterým lisovaný čaj snadno rozeberete bez poškození lístků.
Dříve se čaj lisoval především proto, aby se snáze převážel na hřbetech koní a jiných zvířat. Kruhové a kulaté tvary koláčů a hnízd měly uprostřed otvor, kterým se provlékaly provazy. Dnes se ovšem puerhy a další zrající čaje lisují proto, že pak lístky zrají rychleji než volně sypaný čaj.
Puerhy se tradičně lisují do různých tvarů:
S láskou k čaji provozuje Seraf, čajovna a obchod pro radost. Rooseveltova 15, 301 00 Plzeň, tel.: 377 917 435, info@cajtydne.cz